lunes, 18 de mayo de 2020

DIA 12 - 24.03.20





Como  creo que tengo sentido común, no voy a colgar el audio de este día, el porque es muy simple, este diario es una mezcla de reivindicación hacia la falta de información, hacia la situación extraña que estamos viviendo.
Todos estamos nerviosos, y más preocupados por la situación económica que por la enfermedad en si. Que realmente no sabemos como puede afectar. Si nos han confinado en casa es por algo. 
En ningún momento queremos perjudicar a nadie, estamos muy enfadados y nerviosos por la situación laboral y quizás es mejor comentar algo pero no pinchar más de lo necesario.
Aquí dejo un dibujo importante, para todos, #quedateencasa, esto se para así.
Y una sesion de Noritis aguda, pues eso dentro de todos los dolores de cabeza, siempre encontramos el momento de hacer tonterías y sentirnos bien.


Dejo unas recomendaciones, nos parece un texto muy interesante para que toda esta locur@ no se nos vaya de las manos. Hay que hacer frente a la situación con la cabeza fria y no dejarnos llevar por todo lo que nos llega.


RECOMANACIONS DE L’EQUIP D’ASSESORAMENT PSICOPEDAGÒGIC ( EAP)
Recomanacions generals: Informeu-vos sobre com evoluciona la situació a través de canals oficials. Eviteu la sobre informació perquè pot fer augmentar la teva angoixa. Manteniu ben informats els vostres fills/es, estigueu atents a les seves preocupacions i responeu les seves preguntes a mesura que les vagin formulant, amb un llenguatge senzill, entenedor i sense mentides ni alarmismes. Accepteu que hi ha una part de la situació que no podeu controlar. Intenteu fer exercici, activitats de relaxació i d'oci. Intenteu veure la part positiva de la situació: és un temps per parar i reflexionar sobre les prioritats, per compartir tasques domèstiques, per fer volar la imaginació i crear jocs per les nenes i els nens, treure la vostra part més empàtica i solidària... Com gestionar les pors dels infants: Explicar als infants que sabem com cuidar-los i protegir-los, tant la família com les metgesses i els metges i les autoritats. Mantingueu una actitud calmada, els infants saben llegir molt bé el llenguatge no verbal. Podem aprofitar el dibuix amb els més petits i la conversa amb els més grans per donar l'espai per a què expressin les seves pors fent preguntes sobre el dibuix En els més petits explicar la situació a través de contes (P.E. els que s'adjunten: La Rosa contra el virus.pdf i el vídeo) pot ajudar a comprendre millor la situació. DINÀMICA DEL DIA A DIA És important establir una rutina, mantenir en la mesura del possible les rutines habituals. Establir un horari i escriure'l en un paper pot ajudar a anticipar què passarà aquell dia. Acordeu amb les persones que viuen a casa la logística domèstica. Respecteu espais per cada membre de la família, no cal estar tota l'estona junts. Busqueu activitats per compartir en família i amb els més petits. Pacteu un període de treball si heu de treballar des de casa i establiu un espai i un horari el més estable possible.
No perdeu el contacte amb la xarxa social. Parleu amb aquells familiars i amics
que no podeu veure físicament: podeu estar en contacte a través
de videotrucades, missatges, trucades de veu...
INFORMACIÓ PER NENES I NENS
Vídeo amb un conte sobre el coronavirus:
https://www.ara.cat/societat/conte-del-coronavirus_0_2417158413.html
Contes Coronavirus (Arxius adjunts):
La Rosa contra el coronavirus: https://bit.ly/2WlEzyg
INFORMACIÓ PER ADOLESCENTS
https://www.rac1.cat/programes/el-mon/20200226/473792325217/coronavirusroger-
ballesca-nens-adolescents.html
ALTRES ENLLAÇOS D'INTERÈS
Document adjunt – Idees per fer amb els nens i les nenes.pdf
https://www.naciodigital.cat/noticia/198481/adolescents/estrena/confinats/serie/j
oves/expliquen/viuen/confinament
https://www.nuvol.com/agenda/activitats-culturals-que-pots-fer-malgrat-elcoronavirus-
87463
https://www.ccma.cat/324/com-afrontar-psicologicament-el-confinament-a-casapel-
coronavirus/noticia/2997029/
https://www.sjdhospitalbarcelona.org/es/coronavirus-sars-cov-2
https://faros.hsjdbcn.org/ca/articulo/com-podem-parlar-sobre-coronavirus-alsinfants

No hay comentarios:

Publicar un comentario